Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
retier1 napisał:
Hilton napisał:
retier1 napisał:

niby tak

lecz nie jest to odpowiedź na nurtujące nas pytania?

stąd też pewnie jest dowolność interpretecji w tym temacie?

retier, a jakie was nurtuja pytania?

takie ,
na które i ty nie dasz odpowiedzi....a i sama byś chciałabyś je poznać

wszyscy je sobie zadajemy...prędzej czy później

jedni ....złorzecąc

inni ... z nosem przy ziemi
w fałszywej pokorze

w zależności od korzyści

lub naszej konstrukcji !

Czyli jakie pytania? czy bog istnieje? Dla mnie nie. Czy mamay wolna wole? Nie mamy( wszystko jest zwiazkiem przyczyowo - skutkowym), bo gdybysmy mieli, to swiad bylby pozbawiony uczuc, ludzie rowniez, ludzkosc nie jest w stanie robicz czegos bez powodu.
jakie jeszcze pytania? Mozesz je przedstawc? Bo jak na razie to sciemniasz i czarujesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Hilton napisał:... Stwierdzenie ze jak zyl nie bylo islamu jest bledne.
Hmm ...
Powielasz ... stereotypy .
---
Twoja teraźniejsza wypowiedź , przekonuje niektórych z Innego Pokrewnego Kultu .. iż jak Żył Jezus i nauczał , to też już był Kościół Katolicki / Chrześcijański / .

A tak wcale i nie było , całkiem inaczej mogły potoczyć się losy Obydwu Orędowników , z Których Jeden głosił w pokoju i Prawie ... Przyjście Pana .
Natomiast Drugi robił to samo , jednak Mieczem i Ogniem , chcąc wytępić to co uważał za pogaństwo Własnych Czasów ...
Zresztą ... walczy do dzisiaj z różnym skutkiem przeciwko głównemu Wrogowi Jakim był dla Proroka ( pokój z Nim) ... Kult Jezusa ... na drugim miejscu dopiero byli Żydzi .
Islam , Co by dzisiejsi obrońcy nie wymyślili , to Religia WALKI z drugą Współczesną W tamtych czasach Religią ... Chrześcijaństwem ... nie mylić z Kościołem Katolickim / ponieważ to sztuczny twór Możnowładców , którzy dla własnych korzyści , zawładnęli Nową wiarę i zaprzęgli w kierat robiący z Gówna Złoto .../
ech idę spać ...
bo się jeszcze ...
Spalę Ogniem Niebieskim ...
w Garstkę Białego Popiołu ... !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Gabrielu, jakie stereotypy?
Jezeli ktos uwaza ze Jezus stworzyl kosciol katolicki to jest to jego problem i probem jego niewiedzy. Z mojej wypoiwedzi nic takiego nie wynika.
Mohamet zostal uznany za proroka, bo snil mu sie aniol przedstawiajacy wersety koranu i na tej podstawie stworzyl islam - nowa religie. Jak sie urodzil to islamu nie bylo, ale nie mozna powiedziec ze islam powstal jak Mohamet nie istnial, skoro sam mahomet byl jego tworca.
Nie mieszaj gabrielu, please....

edit:
postanowilam edytowac i dopisac ze to powyzsze, to jest cos w co niektorzy wierza, nie ja. Jezus nie mogl niczego stworzyc, bo nie istnial, to samo z aniolami itp.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Sama dobrze wiesz że ja cię nie oczaruje czy zbałamuce....bo to chyba to samo znaczy?

Jesteś pewna że twardo stąpasz po gruncie...i dobrze,jeśli masz zamiar normalnie żyć na jakimś wyznaczonym sobie poziomie. I tu właśnie kłania sie ta twoja wolna wola.

Owszem,będzie ona wolna jeśli założysz że ma być tak a nie inaczej.... jednak co nie którzy postępują wedle zasad których nie zmieniają pod wpływem zależności zewnętrznych.

Więc wedłóg ciebie , wolna wola to świat pozbawiony uczuć?

....a nie raczej odwrotność powinna tu wystąpić?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
retier1 napisał:
Sama dobrze wiesz że ja cię nie oczaruje czy zbałamuce....bo to chyba to samo znaczy?

Jesteś pewna że twardo stąpasz po gruncie...i dobrze,jeśli masz zamiar normalnie żyć na jakimś wyznaczonym sobie poziomie. I tu właśnie kłania sie ta twoja wolna wola.

Owszem,będzie ona wolna jeśli założysz że ma być tak a nie inaczej.... jednak co nie którzy postępują wedle zasad których nie zmieniają pod wpływem zależności zewnętrznych.

Więc wedłóg ciebie , wolna wola to świat pozbawiony uczuć?

....a nie raczej odwrotność powinna tu wystąpić?

To nie jest moja wolna wola, tylko skutek wywolany przyczyna, a ta przyczyna jest niewiara.
Podasz mi przyklad wolnej woli? Chociaz jeden,ok?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
....a jest definicja wolnej woli?

bo jakos nie sprawdzałem na mądrych stronach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Hilton napisał:

Mohamet zostal uznany za proroka, bo snil mu sie aniol przedstawiajacy wersety koranu i na tej podstawie stworzyl islam - nowa religie. Jak sie urodzil to islamu nie bylo, ale nie mozna powiedziec ze islam powstal jak Mohamet nie istnial, skoro sam mahomet byl jego tworca.

Został uznany za Proroka ( pokój z Nim) dopiero po Śmierci i nie od samego Początku ...!!! .
Był czas , że Jego Własne Wojska Biły się Krwawo Między Sobą , a do Dzisiaj Nie jest całkiem jasne w Jakiż to sposób zszedł z Tego Ziemskiego Padołu ... / dokładnie tak samo , jak z Leninem i Stalinem /.
---
W czasach Sobie współczesnych , do Końca Był tylko Postrachem i Mordercą Okolicznych Plemion ...!
--
Fakt , zrobił podwaliny pod prymitywną Państwowość ... i dał początek Religi ... jednak jeszcze raz zaznaczę ... DOPIERO PO SWOJEJ ŚMIERCI ... !!!
On też został wykorzystany przez Własnych Możnowładców , jednak do robienia z Piasków Pustyni i Potu Plebsu ... Diamentów ... na kanwie Religi ...
---
A gdzie Ja tak Napisałem ? ... napisałem jedynie ....... a tam nie chce Mi się powielać ... Sama sobie spokojnie powtórz Wspólne Teksty .

Co zaś do Gabriela ... to za mało wiesz o Jego Kulcie ...
Z racji Własnego Imienia , znam prawie wszystkie źródłowe wiadomości z sześciu Potężnych Religi , na przestrzeni Ludzkich dziejów , gdzie Osobiście występuje pod takim samym Mianem i jednocześnie je w specyficzny sposób personalnie łączy ...
To jest dopiero Cichy Bohater i poza Samym Bogiem jako Stwórcą Wszystkiego ...
Nie ma Innego w tylu skrajnych nieraz wyznaniach .

---
BĘC
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
retier1 napisał:

Sory retier, ale ja cie wyreczac nie bede. Definicja jest. Wybacz, ale nie chce mi sie kontynuowac dyskusji z kims, komu sie nawet nie chce o tym przeczytac. Gdybys przeczytal, to mialbys troszke pojecia o tym i opowiedzialbys sie za jedna ze stron. A tak, to nie mamy o czym dalej rozmawiac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
gabriel napisał:
Hilton napisał:

Został uznany za Proroka ( pokój z Nim) dopiero po Śmierci i nie od samego Początku ...!!! .
Był czas , że Jego Własne Wojska Biły się Krwawo Między Sobą , a do Dzisiaj Nie jest całkiem jasne w Jakiż to sposób zszedł z Tego Ziemskiego Padołu ... / dokładnie tak samo , jak z Leninem i Stalinem /.
---
W czasach Sobie współczesnych , do Końca Był tylko Postrachem i Mordercą Okolicznych Plemion ...!
--
Fakt , zrobił podwaliny pod prymitywną Państwowość ... i dał początek Religi ... jednak jeszcze raz zaznaczę ... DOPIERO PO SWOJEJ ŚMIERCI ... !!!
On też został wykorzystany przez Własnych Możnowładców , jednak do robienia z Piasków Pustyni i Potu Plebsu ... Diamentów ... na kanwie Religi ...
---
A gdzie Ja tak Napisałem ? ... napisałem jedynie ....... a tam nie chce Mi się powielać ... Sama sobie spokojnie powtórz Wspólne Teksty .

Co zaś do Gabriela ... to za mało wiesz o Jego Kulcie ...
Z racji Własnego Imienia , znam prawie wszystkie źródłowe wiadomości z sześciu Potężnych Religi , na przestrzeni Ludzkich dziejów , gdzie Osobiście występuje pod takim samym Mianem i jednocześnie je w specyficzny sposób personalnie łączy ...
To jest dopiero Cichy Bohater i poza Samym Bogiem jako Stwórcą Wszystkiego ...
Nie ma Innego w tylu skrajnych nieraz wyznaniach .

---
BĘC

gabriel....nie bądź taki złośliwy

też chcę poczytać to drobnym drukiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Hilton napisał:
retier1 napisał:

Sory retier, ale ja cie wyreczac nie bede. Definicja jest. Wybacz, ale nie chce mi sie kontynuowac dyskusji z kims, komu sie nawet nie chce o tym przeczytac. Gdybys przeczytal, to mialbys troszke pojecia o tym i opowiedzialbys sie za jedna ze stron. A tak, to nie mamy o czym dalej rozmawiac.

sęk w tym że nie można sie opowiedzieć za żadną ze stron....prawda?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok